STONA W BUDOWIE
Zapraszamy niebawem do odwiedzenia naszej witryny

W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika.
Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Prywatności.
Zamknij

Food Innovations

Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji Wydział Nauk o Żywności Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji Wydział Nauk o Żywności

Informacja o działaniach promocyjnych
dotyczących projektu "Lider" nr L-4/17/2013 pt:

„Zastosowanie pulsacyjnego pola elektrycznego oraz kombinowanej metody z wykorzystaniem pulsacyjnego pola elektrycznego oraz ultradźwięków do wspomagania procesu suszenia tkanki roślinnej”

  1. 19.04.2015, Informacja w publikacji naukowej: The Impact of Pulsed Electric Field Treatment on Selected Bioactive Compounds Content and Color of Plant Tissue. Wiktor A., Sledz M., Nowacka M., Rybak K., Chudoba T., Lojkowski W., Witrowa-Rajchert D., Innovative Food Science and Emerging Technologies, 30, 69-78, 2015;
  2. 16.05.2015, Informacja w publikacji naukowej:The influence of immersion and contact ultrasound treatment on selected properties of the apple tissue. Wiktor A., Sledz M., Nowacka M., Rybak K., Witrowa-Rajchert D., Applied Acoustics, 103, 136-142, 2016
  3. 18.09.2015, Informacja w publikacji naukowej: Current applications and new opportunities for the use of pulsed electric fields in food science and industry, Barba F.J., Parniakov O., Periera S.A., Wiktor A., Grimi N., Boussetta N., Saraiva J.A., Raso J., Martin-Beloso O., Witrowa-Rajchert D., Lebovka N., Vorobiev E., Food Research International, 77, 773-798, 2015
  4. 30.10.2015, Informacja w publikacji naukowej:The Effect of Pulsed Electric Field (PEF) on Drying Kinetics, Color and Microstructure of Carrot, Wiktor, A., Nowacka, M., Sledz, M., Rybak, K., Lojkowski, W., Chudoba, T., Witrowa-Rajchert, D., Drying Technology, DOI: 10.1080/07373937.2015.1105813 (w druku), 2015.
  5. 07-12.02.2015, Informacja na posterze oraz podczas prezentacji referatu oraz w książce abstraktów: The impact of PEF treatment on Total Carotenoids Content, Thermal and Acoustic Properties of Carrot Tissue), School on applications of Pulsed Electric Fields for food processing, 07-12.02.2015 Fisciano
  6. 28.05.2015, Informacja podczas prezentacji referatu oraz w książce abstraktów: Zastosowanie pulsacyjnego pola elektrycznego (PEF) do modyfikacji właściwości mechanicznych tkanki roślinnej), VIII Ogólnopolska Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw – Owoce i Warzywa od Świtu do Zmierzchu, 28-29.05.2015, Poznań
  7. 15.05.2015, Informacja podczas prezentacji referatu oraz w książce abstraktów: The influence of pulsed electric field or contact ultrasound treatment on the bioactive compound concentration and thermal properties of the plant tissue), XX Scientific Session of the Young Scientific Staff – 4th International Session of Young Scientific Staff – Food – Quality and Perspectives, 14-15.05.2015, Rzeszów;
  8. 21.05.2015, Informacja podczas prezentacji referatu oraz w książce abstraktów: The influence of pulsed electric field on total phenolic content, antioxidant activity and color of the solid apple samples), 10th Baltic Conference on Food Science and Technology (FoodBalt – 2015) “Future Food: Innovations, Science and Technology, 21-22.05.2015, Kowno, Litwa
  9. 23-25.06.2015, Informacja na posterze: Emerging technologies such as ultrasound and pulsed electric field to enhance food industry processes. Tradeit – Entrepreneurship Summer Academy, 23-25.06.2015, Como, Włochy
  10. 09.09.2015, Informacja podczas prezentacji referatu oraz w książce abstraktów:Impact of ultrasound and pulsed electric field treatment on selected properties of a solid plant tissue – a comparison study. 1st World Congress on Electroporation and Pulsed Electric Fields in Biology, Medicine and Food & Environmental Technologies, 6-10.09.2015 Portoroz, Slovenia
  11. 06-10.09.2015, Informacja na posterze oraz w książce abstraktów: The influence of PEF on textural and acoustic properties of apple tissue. 1st World Congress on Electroporation and Pulsed Electric Fields in Biology, Medicine and Food & Environmental Technologies, 6-10.09.2015 Portoroz, Slovenia;
  12. 21-22.05.2015, Informacja na posterze oraz w książce abstraktów:The influence of contact ultrasound treatment on electrical conductivity and thermal properties of apple tissue. 10th Baltic Conference on Food Science and Technology “Future Food: Innovations, Science and Technology”, 21-22.05.2015, Kowno, Litwa
  13. 15.10.2015, Informacja na posterze: The impact of PEF and US pretreatment on physicochemical properties of dried carrot. Biologically Active compounds in food – International Conference, 15-16.10.2015, Łódź.
  14. 15.10.2015: Informacja w  Biotechnology and Food Science, 79, 4, 2015 (książka abstraktów): The impact of PEF and US pretreatment on physicochemical properties of dried carrot, Wiktor A., Nowacka M., Rybak K., Sledz M., Chudoba T., Lojkowski T., Fijalkowska A., Witrowa-Rajchert D.,
  15. 19.02.2015, Informacja o projekcie przekazana podczas warsztatów. „Praktyczne wskazówki LIDER – VI edycja”, zorganizowanych przez Centrum Innowacji i Transferu Technologii SGGW w Warszawie
  16. 28.04.2015, Informacja o projekcie w artykule pt. „Ultradźwięki i prąd elektryczny receptą na tańszą żywność”, artykuł dostępny na stronie www.sggw.pl
  17. 04.05.2015, informacja o projekcie w wywiadzie dla Radia Kampus (audycja Naukąt),
  18. 05.05.2015, Informacja o projekcie w wywiadzie dla Polskiego Radia (audycja Rolnicze Rozmaitości)
  19. 29.04.2015, Informacja o projekcie w artykule pt. „Ultradźwięki i prąd elektryczny receptą na tańszą żywność”, artykuł dostępny na stronie naukawpolsce.pap.pl
  20. 30 .05.2015, Informacja o projekcie w artykule pt. „Ultradźwięki i prąd elektryczny receptą na tańszą żywność”, artykuł dostępny na stronie ogrodinfo.pl
  21. 29.04.2015, Informacja o projekcie w artykule pt. „Ultradźwięki i prąd elektryczny receptą na tańszą żywność”, artykuł dostępny na stronie ise.pl
  22. Informacja na stronie internetowej www.magdalenasledz.pl oraz malgorzata-nowacka.waw.pl o celach oraz opis projektu
  23. Informacja o projekcie w biuletynie informującym o współpracy SGGW w Warszawie z biznesem – oferta rozwiązań o potencjale komercjalizacyjnym. Wydane w języku polskim, angielskim oraz rosyjskim.
  24. Informacja o projekcie w artykule pt. „Ultradźwięki i prąd elektryczny receptą na tańszą żywność”, artykuł dostępny na stronie laboratoria.net
  25. 29.04.2015 Informacja o projekcie w artykule pt. „Ultradźwięki i prąd elektryczny receptą na tańszą żywność”, artykuł dostępny na stronie elektroenergetyka.pl
  26. 04.04.2015 Informacja o projekcie w artykule pt. „Ultradźwięki i prąd elektryczny receptą na tańszą żywność”, artykuł dostępny na stronie sadyogrody.pl
  27. 29.04.2015, Informacja o projekcie w artykule pt. „Ultradźwięki i prąd elektryczny receptą na tańszą żywność”, artykuł dostępny na profilu facebook Rady Młodych Naukowców